Lakian Lairalta

2 Tuotetta

Lankapohjilla on nyt nimet!

Höttöönen on kehräyksessä tuleva esilanka, jolla voit harjoitella kehruuta, neuloa sitä toisen langan kaverina tai käyttää huovutettaviin töihin.

Köykäänen on henkäyksen kevyt 1-säikeinen lace-vahvuinen karstavillalanka. 100 grammalla on 715 metriä lankaa, mutta vyyhti on noin 60 grammainen. Loistava huivilanka neulontaan ja kudontaan.

Flikkaanen on kaunis 1-säikeinen fingering vahvuinen karstavillalanka. 100 gramman vyyhdissä on 400 metriä lankaa. Huivit ja puserot ovat suositumpia käyttökohteita.

Mäläkki on monikäyttöinen 2-säkeinen dk-vahvuinen karstavillalanka. 100 gramman vyyhdissä on 230-240 metriä lankaa kehräämöstä riippuen.
Tiheys n. 18s/10cm, kauppiaan käsialalla puikoilla 3 mm.
Paidat, takit, pipot, rasat. Paksumpi huivi, kaulaliina tms

Häjy on paksu aran-vahvuinen 3- tai 4-säikeinen karstavillalanka. 100 grammassa on 180-210 metriä lankaa kehräämöstä riippuen. Varmasti lämmin paita valmistuu tästä, pipo tai lapasparikin. 

Värjäämättömät ovat joko suoria lampaan värejä tai niiden sekoituksia. Langoille on tehty kevyt pesu, joten langat sisältävät lanoliinia. 

Värjätyt langat on värjätty käsityönä kauniin epätasaisiksi, ns. semilosideiksi. Isommissa töissä suosittelen kerän vaihtokohdan raidoittamaan, jotta vyyhtien mahdollinen väriero ei ole niin silmiinpistävä.

Jos haluat jotain väriä enemmän, kuin tällä hetkellä on varastossa, tee tilaus soittamalla tai sähköpostilla. Yhteen isompaan työhön langat värjätään samassa erässä. 

Tällä hetkellä kaikki Lakian Lairalta-villa tulee Kujasen Ratsutilalta Alahärmästä. Villa on luomussa elävien suomenlampaiden villaa. Langat kehrätään ja värjätään Suomessa.

Väri on villalle soveltuvaa happoväriä, joka kestää pesua ja aurinkoa.

  • Näkymä
3,20 €
3,00 €