Lakian Lairalta

4 Tuote

Tällä hetkellä kaikki Lakian Lairalta-villa tulee Kujasen Ratsutilalta Alahärmästä. Villa on luomussa elävien suomenlampaiden villaa. Langat kehrätään ja värjätään Suomessa.

Flikkaanen on kaunis 1-säikeinen fingering vahvuinen karstavillalanka. 100 gramman vyyhdissä on 400 metriä lankaa. Huivit ja puserot ovat suositumpia käyttökohteita.

Neitokaanen on 2-säikeinen sport/fingering vahvuinen 100% karstalanka. 100 g vyyhdissä on n. 360 metriä. Suosittu lanka moniin eri käyttötarkoituksiin.

Mäläkki on monikäyttöinen 2-säikeinen dk-vahvuinen karstavillalanka. 100 gramman vyyhdissä on 230 metriä lankaa.

Tiheys n. 18s/10cm, kauppiaan käsialalla puikoilla 3 mm.
Paidat, takit, pipot, rasat. Paksumpi huivi, kaulaliina tms

Häjy on paksu aran-vahvuinen 3- tai 4-säikeinen karstavillalanka. 100 grammassa on 180-210 metriä lankaa kehräämöstä riippuen. Varmasti lämmin paita valmistuu tästä, pipo tai lapasparikin. 

Värjäämättömät ovat joko suoria lampaan värejä tai niiden sekoituksia. Langoille on tehty kevyt pesu, joten langat sisältävät lanoliinia. 

Värjätyt langat värjätään käsityönä lähellä. Isommissa töissä suosittelen kerän vaihtokohdan raidoittamaan, jotta vyyhtien mahdollinen väriero ei ole niin silmiinpistävä.

Jos haluat jotain väriä enemmän, kuin tällä hetkellä on varastossa, tee tilaus soittamalla tai sähköpostilla. Yhteen isompaan työhön langat värjätään samassa erässä. Väri on villalle soveltuvaa happoväriä, joka kestää pesua ja aurinkoa.

  • Näkymä
18,90 €
18,90 €
18,90 €
11,90 €